Zomerse bruiloft Slot Doddendael

Buitenlands genieten | Trouwen Slot Doddendael | Trouwfotograaf Nijmegen

Je hebt lieve mensen, en je hebt Bob en Jolien. Zoveel liefde naar elkaar, hun families, vrienden, maar ook de wereld om hun heen. Afgelopen zomer werd hun liefde bekroond met het ja-woord. Vanaf onze eerste kennismaking was het vertrouwd. Bob – zelf ook gek op foto’s maken – gaf me vanaf het eerste moment al vertrouwen en de vrijheid me helemaal te mogen uitleven op hun dag. Het perfecte uitgangspunt om mee te starten.

Trouwen Slot Doddendael

Op een prachtige zomerdag in juli was het eindelijk zover: hún trouwdag. In het van der Valk hotel in Nijmegen vonden de voorbereidingen plaats. Perfect voor mij, omdat ik met drie stappen over de gang makkelijk kon wisselen tussen het vastleggen van zowel de voorbereidingen bij Bob als van die bij Jolien. In beide kamers waren ook de beide moeders aanwezig. Twee sterke vrouwen die elk hun rol vervulde die dag. Kleine cadeautjes werden uitgewisseld, bemoedigende schouderklopjes en lieve knuffels gegeven. De warmte die al in de kamers rond hing was een prachtige voorbode voor de rest van de dag.

Na een first-look die er exclusief voor opa was gingen we richting Slot Doddendael. Een prachtige locatie net onder Nijmegen waar ik me echt even in een andere wereld waande. De witte muren van het slot, de tuin, de prachtige kastanjeboom. Even weg in eigen land. Na een ontmoeting van Bob met de gasten was het wachten op de aankomst van Jolien. Een prachtig ontroerend moment.

Ceremonie met eigen ambtenaar: Tintelend Trouwen

Eenmaal samen was het achter zitten en genieten van de prachtige woorden van Marielle Bouw-Koller van Tintelend Trouwen. Ik kende Marielle al, maar we hadden nog niet eerder samengewerkt. Het was het wachten waard. Een prachtige ceremonie die het verhaal van Bob en Jolien meer dan eer aan deed. Er was ruimte voor een lach en een traan en euforisch verlieten we met zijn allen de ceremonie om op de prachtige binnenplaats te toosten en te vieren.

Dolle beestenboel tijdens de shoot

Na de nodige knuffels, felicitaties en geweldige taart van Koffie&Koffie uit Ede was het tijd voor de shoot. En hoe passend bij Bob en Jolien was het om hier hun drie grote liefdes bij te halen. Hun twee honden en hun paard. Ik vond het zo leuk dat zij betrokken werden, omdat het zoveel verteld over de liefde van Bob en Jolien voor dieren en hun zorgzaamheid.

Bourgondisch tafelen

Na de shoot was het tijd om aan tafel te gaan. Aan een prachtige gedekte tafel – net als de ceremonie prachtig gestyled door Best Day Ever Events – werd plaatsgenomen. “Of we niet Frans moesten spreken”, werd al aan tafel gefluisterd, als reactie op het Bourgondische plaatje waarin werd plaatsgenomen. Na het eten was er nog ruimte voor een kleine after-diner-shoot. En fijn moment nog even samen voordat het feest startte en ruimte om met ander licht net nog weer even wat extra foto’s te maken.

Feest met een surprise

En toen was het feest. Ingeleid door een mooie presentatie van beide moeders was het tijd voor de eerste dans. En daar stopte het niet bij. Bob had nog een verrassing en zonder dat Jolien ook maar iets door had wist hij haar compleet te verrassen met een speciale act voor haar. De toon was gezet en de avond werd verder overgenomen door ‘Singer in Suit’ bij wie het feest in meer dan goede handen was. Voor mij inmiddels tijd om weer langzaam naar huis te gaan. En met een brede smile terug te denken aan deze geweldige dag.

Lieve Bob en Jolien, wat was het fijn met jullie. De voorbereidingen samen, de dag, maar ook erna, het album samenstellen. Zulk fijn contact met jullie gehad. Dus ook ik blijf nagenieten. En omdat nagenieten zo leuk blijft, hier nog een keer mijn favorieten van jullie dag!

Zelf trouwplannen?

Zijn jullie van plan jullie liefde te gaan vieren. Groots, intiem, op een kasteel of in je eigen achtertuin. Gaat het bij jullie vooral om het vieren van de liefde voor elkaar te midden van de belangrijkste mensen in jullie leven en zijn jullie nog opzoek naar een fotograaf die juist die unieke momenten van jullie samen in beeld brengt? Laat gerust hieronder je gegevens in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

[contact-form-7 id=”306″]
Tags: Bruidsfotograaf / Documentaire trouwfotografie / Journalistieke trouwfotografie / Slot Doddendael / Trouwen met honden / Trouwen met paard / Trouwen Slot doddendael / Trouwfotograaf / Trouwfotograaf Nijmegen / Trouwfotografie