Over mij

Muziekliefhebber, secret Masterchef en gek op reizen

‘Liefde voor het verhaal’

Een camera heeft voor mij altijd al iets fascinerends gehad. Zolang als ik me kan herinneren denk ik al in beelden. Altijd ben ik in de weer met compositie en detail. Zakgeld ging naar wegwerpcamera’s en het ontwikkelen daarvan.
Je rolletje inleveren en dan een week wachten of er wat bij zat. Mijn zolder ligt nog vol met enveloppen vol foto’s van vriendinnetjes en de ‘gewone’ momenten bij ons thuis. Niets technisch aan, puur de liefde voor het vastleggen van het moment.

De liefde voor het verhaal

Natuurlijk heb ik als fotograaf een liefde voor beeld en kan ik helemaal wild worden van mooi licht of een prachtige compositie die zich voor mij ontvouwd. Maar boven die alles gaat voor mij de liefde voor het verhaal. Verhalen die generaties op generaties worden doorgegeven. Oude verhalen, mythes en legendes. Niet gek dat mijn eerste gedachte vroeger ook was om geschiedenis te gaan studeren. Mijn ‘praktische-ik’ besloot echter voor het communicatie vak. Een vak dat me heeft geleerd mensen te binden. Hoe je een verhaal het best kan vertellen en wat de rol van beeld hierin is.

Ondanks dat het voor velen als een verrassing kwam toen ik eind 2014 afscheid nam van mijn vaste baan om mij volledig op de fotografie te gaan richten, vind ik zelf de stap best logisch. Tijdens mijn communicatie werk ben ik altijd bezig geweest met het vertellen van een verhaal. Of dit nu het verhaal was van een organisatie, een bepaald product of service, heel puur bekeken was ik verhalen aan het vertellen. En dat is wat ik vandaag nog steeds doe.
Ik vertel met mijn fotografie een uniek verhaal van twee mensen. Een verhaal van liefde, familie, emoties en geluk. Een verhaal waarvan ik hoop dat het nog generaties lang zal worden doorgegeven.

Naast dat ik met heel veel liefde bruiloften fotografeer ben ik een groot muziek liefhebber. Als de agenda het ook maar een beetje toelaat bezoek ik graag festivals of concerten. Mijn andere liefdes zijn reizen, koken als een ware Masterchef, mijn zoon Seth en dochter Isa, en natuurlijk Joost: mijn droomvent met wie ik nog jaren witbiertjes wil drinken in de zon.