Trouwfotograaf Paradiso ADAM Lookout

Journalistieke trouwfotografie Amsterdam

Toen ik de mail van Sandra kreeg met de vraag of ik nog beschikbaar was voor het fotograferen van hun trouwdag in Paradiso Amsterdam viel ik bijna van mijn stoel. Via de Facebook pagina van Paradiso had ik al meegekregen dat ze vanwege hun 50-jarig bestaan eenmalig open open zouden gaan voor 10 huwelijken en stiekem had ik heel hard gehoopt dat een van die stellen op mijn pad zou komen. Maar wat is de kans. En dan gebeurt het, je mag een huwelijk gaan fotograferen in Paradiso.

“Iedere foto is prachtig en komt recht je hart binnen. Tijdens onze trouwdag was Linda perfect. Ze is aardig, gezellig en flexibel terwijl je amper door hebt dat ze er is. ” –
Jan & Sandra

Mijn Paradiso. De plek die voor mij verbonden is aan mijn liefde voor muziek. De plek waar ik heb staan huilen bij Greg Holden in de kleine zaal, kippenvel had bij Emily Sande, iedere keer Maria Mena zie als ze in Nederland is, heb staan dansen op het balkon bij Kraak en Smaak en nog zo veel meer. Paradiso.

Pure liefde in Paradiso

Je zou bijna vergeten dat er ook nog een stel was om te fotograferen. En achteraf gezien hadden ze net zo goed niet in Paradiso kunnen trouwen en was zelfs de meest beroerde achteraf schuur nog geweldig geweest. Wat hoe magisch het ook was de dag te beginnen in de kleedkamers van Paradiso. Op het podium waar pophelden hebben gestaan te mogen rondkruipen met mijn camera’s, het waren bovenal Jan en Sandra die de dag maakten. Wat een pure liefde tussen twee mensen heb ik die dag voor mijn camera gehad. In de grootsheid van een strak georganiseerd evenement wisten ze het intiem te houden en draaide het echt om hen.

Ceremonie in de grote zaal en toasten in de kleine

Want wat een event was het. Jan en Sandra hadden de mazzel om als eerste te mogen trouwen. Dit betekende dat er in Paradiso kon worden omgekleed en zelfs boven de zaal nog wat foto’s konden worden gemaakt. Sandra droeg een prachtige handgemaakte jurk van Ieks bridal. Na de ceremonie verplaatsten wij ons naar de Kleine zaal terwijl het tweede huwelijk zijn entree maakte beneden ons. Een strakke wissel tussen bruidspaar en gasten en alleen maar complimenten voor de geweldige organisatie van Paradiso.

Fotoshoot op grote hoogte: Adam Lookout

Na de toast was het tijd richting de Balie te gaan waar de lunch en borrel klaar stond.
Om 14.00 uur werd er afscheid genomen van de gasten en gingen we op pad voor de foto’s. Adam Lookout was de gave locatie die hiervoor gekozen was. Het hoogste punt van Amsterdam met als highlight hier de hoogste schommel van Europa.
En op die schommel werd er plaatsgenomen. Half februari, een ijskoude wind, in trouwkleding gingen Jan en Sandra ‘over the edge’. Wat een toffe ervaring om dit vast te mogen leggen. Na de schommel hebben we ons nog even vermaakt boven op het deck en zijn daarna eerst maar even een kop thee gaan drinken om ons op te warmen.

Proosten bij Wynand Focking

Mijn dag zat er bijna op en Jan en Sandra zouden lekker naar hun hotel gaan om daarna lekker intiem te gaan dineren. Wat een geweldige afsluiting van je trouwdag. Maar niet eerst voordat we nog even met zijn drietjes bij Wynand Focking een borrel gingen halen. Met een ‘appeltaartje’ in mijn benen zetten Jan en Sandra mij uiteindelijk af op Amsterdam Centraal waar ik de trein naar huis pakte. Wat was het magisch. Ja, een huwelijk vastleggen is Paradiso was iets waar ik altijd al van droomde en wat was het gaaf daar te zijn. Maar het waren Jan en Sandra die de dag maakten. En ik denk dat dat borreltje zo samen als afsluiting bij Wynand Focking me het meest zou bij blijven.

Lieve Jan en Sandra, het is tijd weer even na te genieten van die prachtige Valentijnsdag in Amsterdam. Geniet ervan lieverds!

Zelf trouwplannen?

Zijn jullie van plan jullie liefde te gaan vieren. Groots, intiem, op een kasteel of in je eigen achtertuin. Gaat het bij jullie vooral om het vieren van de liefde voor elkaar te midden van de belangrijkste mensen in jullie leven en zijn jullie nog opzoek naar een fotograaf die juist die unieke momenten van jullie samen in beeld brengt? Laat gerust hieronder je gegevens in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  • MM slash DD slash YYYYTags: Bruidsfotograaf / Documentaire trouwfotografie / Journalistieke trouwfotografie / Paradiso 50 jaar / Paradiso Amsterdam / Trouwen Amsterdam / Trouwen Paradiso / Trouwfotografie