Preview Trouwen Spakenburg | Zuiderkerk & Beachclub de Eemhof | Journalistieke trouwfotografie

Eindelijk, eindelijk was het dan zover. Er stond zowaar een volle bruiloft in mijn agenda. Na eerder deze zomer al weer even aan een korte bruiloft te hebben mogen snoepen was het eindelijk zover. Gezonde kriebels en vooral zoveel zin om de dag van deze twee speciale mensen te mogen vastleggen.

Sabine leerde ik begin dit jaar kennen op een trouwevent van bruidsmodezaak Valkengoed. Het klikte direct en ik vond het dan ook super een paar weken later ook met Christiaan kennis te maken en te horen over alle plannen voor hun dag.

Trouwen in tijden van Corona

En terwijl zij in maart begonnen met het plannen van haar trouwdag, kondigde Corona zich aan in Nederland.
In plaats van zich te laten ontmoedigen zetten zij samen de schouders eronder. Van nagenoeg geen bruiloft mocht er per maand weer wat meer. En zo pastte ze zich telkens aan. Het positieve werd eruit gehaald, want dat er getrouwd ging worden stond voor hen vast. Eind september zou hun dag zijn. En in plaats van zich zorgen maken om de maatregelen, omarmden ze die. Ze werden creatief, begonnen de lol er van in te zien. Geen feest? Dan extra lang aan tafel. Geen openingsdans? Dan maar als afscheid een dans voor alles gasten op de parkeerplaats. Het was genieten. Dansen vanaf je stoel, mooie speeches en liefdevolle filmpjes werden er gedeeld.

Hun positiviteit en liefde voor elkaar is aanstekelijk. En voor mij was het dan ook meer dan ouderwets genieten. Het was een bruiloft die bij mij in de boeken zal gaan als mijn eerste echte Corona-bruiloft. En ondanks de maatregelen, de elleboog-boksen, de handsaniters in de kerk, zorgvoldig gekozen looproutes en mondkapjes was het vooral een bruiloft. Eentje die mij weer eens liet zien dat liefde overwint en er niets mooiers is – ook in deze tijd – die liefde met elkaar te blijven vieren.

Lieve Christiaan en Sabine, bedankt voor de geweldige eer om jullie dag te mogen vastleggen. Geniet van de wittebroodsweken en jullie eerste sneak-preview.