Backstage reportage Huisshow Valkengoed Amersfoort | Documentaire fotografie

Mijn droomjurk hing in Arnhem. Dus puur voor de nostalgie (mijn moeder was hier immers ook geslaagd voor haar trouwjurk) startte ik mijn ‘jurken-pas-avontuur’ bij Valkengoed Wedding Fashion in Amersfoort. Een begrip in mijn thuisstad en een bezoek kon dus ook niet uitblijven.
Maar zoals dat gaat met droomjurken en eigenlijk met alles wat je plant: dingen lopen anders dan je verwacht. En zo werd ik in Amersfoort verliefd op een prachtige jurk van Modeca. Arnhem werd afgebeld en bij Valkengoed kocht ik mijn jurk. Een begrip in Amersfoort is Valkengoed dus niet voor niets, kwam ook ik achter.

Dit jaar is een speciaal jaar voor Valkengoed: ze bestaan namelijk 35 jaar. Een prachtige mijlpaal die het hele jaar gevierd wordt met gave acties. Om het feestjaar af te trappen organiseerde ze een huisshow. Een modeshow met de prachtigste jurken volgens de nieuwste trends.
Wat een feestje dan ook toen ik gevraagd werd deze show in beeld te brengen. Even weer terug zijn tussen de trouwjurken en goede herinneringen ophalen.

Naast een sfeerimpressie van de catwalk (de terugblik van de huisshow op de website van Valkengoed vind je hier) wilde ik ook wat meer. Want hoe leuk was het om met mijn camera te midden van de coupeuses te staan die mij destijds ook hebben geholpen. De drukte backstage, de modellen, het getut, laatste checks, sieraden, schoenen, blarenpleisters en alles wat er achter de schermen gebeurt tijdens een modeshow.
Het voelde alsof ik in een combinatie van ‘Say Yes to the Dress’ en ‘Hollands Next Top Model’ was terecht gekomen. En yes: dat zijn gewoon twee keiharde guilty pleasures van mij.

Geniet mee van een kijkje achter de schermen van een geweldige huisshow van Valkengoed Wedding Fashion uit Amersfoort.