Day in the Life Seth | This is Reportage Family Award | Documentaire familiefotografie

Toen ik startte als fotograaf kwamen onze vakanties er al snel anders uit te zien. De zomer werd bepaald door bruiloften en echt lang van te voren iets vastleggen durfde ik nog niet aan. Er kon altijd nog een boeking langskomen en zeker de eerste jaren wil je de zekerheid hebben van zoveel mogelijk bruiloften.

We kwamen toen al snel op een geniaal concept. Vrienden van ons hebben een boerderij in Frankrijk en zij kunnen pas op vakantie als ze vervanging hebben op de boerderij. Nu heb ik een man met een agrarische achtergrond en kennis van melken (het is een biologisch melkveebedrijf) dus die som was snel gemaakt. Wij gaan een week op de boerderij passen en zij kunnen een week op vakantie. Een perfecte oplossing.

Dit jaar gingen we alweer voor de vierde keer naar Frankrijk. Niet eens meer vanwege de bruiloften of omdat het zo makkelijk in te plannen is, maar vooral omdat we zo ontzettend verliefd zijn geworden op die plek die als een tweede thuis voelt. En zeker dit jaar, met alle Corona-onzekerheid van vakanties, kwam het weer perfect uit. En zo gingen we dit jaar maar liefst twee weken op de boerderij passen.

Mijn harde schijven puilen inmiddels uit met foto’s gemaakt op deze magische plek.
De plek waar Seth kwam toen hij nog geen jaar oud was. Met laarzen en luiers om over het erf heb zien dartelen. En inmiddels dit jaar met zijn vier jaar oud als een waardige hulpboer over de boerderij heb zien stappen.
Dat verdiende zijn eigen serie en ik ben dan trotser dan trots (als fotograaf, maar misschien meer nog wel als moeder) dat mijn serie van Seth op de boerderij beloond is met een ‘This is Reportage Family’ story award.

This is Reportage Family

This is Reportage Family is een community bestaande uit documentaire familiefotografen over heel de wereld. De wedstrijd richt zich enkel op pure familiefotografie. Fotografie waar niets in scene wordt gezet of bepaald door de fotograaf, maar 100% reportage. Een gezin of familie vastleggen zoals hij is.

“With almost 4400 images submitted across our Reportage Family Award (for individual captures) and Family Story Award (for a series of images of a single family) entries, it was once again incredibly tough to win an Award – with our five judges for this round awarding just 141 Reportage Family Awards and 25 Family Story Awards.”

Zo trots dat ik zo’n Family Story Award heb gewonnen.

Documentaire familiefotografie: Seth op de boerderij

Bekijk hieronder de serie van Seth op de boerderij. Zelf interesse in het laten vastleggen van jouw gezin? Tijdens een speciale gebeurtenis of gewoon tijdens jullie alledaagse zijn? Laat hieronder een berichtje achter.
Veel plezier met het bekijken van de serie.