Preview trouwen bij Dengh | Journalistieke trouwfotografie Utrecht | trouwfotograaf

Creatieve trouwfotografie Brisked styling Utrecht

“Good things come to those who wait”, het is zo’n lekkere dooddoener als je door allerlei omstandigheden je plannen moet verplaatsen, geduldig moet zijn en vooral flexibel. Maar het fijne met cliches is dat ze gewoon stiekem hartstikke waar zijn. Na drie jaar wachten waren er heel veel goede dingen voor Carlien en Merlijn. Niet alleen zijn ze een prachtige dochter rijker, ook de dag die nu eindelijk mocht plaatsvinden klopte gewoon aan alle kanten.
Geen herfstbruiloft, maar een zonnige voorjaarsbruiloft. Niet binnen in het (ook prachtige) koetshuis, maar buiten in de boomgaard op het eilandje van Dengh. De zon scheen voor hen. Gaf de dag zijn extra glans en bewees mij nogmaals dat wachten soms toch echt wordt beloond.

Relativeringsvermogen, flexibiliteit en een flinke dosis liefde

Ik leerde Carlien en Merlijn ruim drie jaar geleden kennen, en dat schept een band. Toen zij een van die stellen waren die te horen kregen in 2020 dat hun dag niet zou gaan doorgaan op de door hun gedroomde manier lieten ze al een dosis flexibiliteit zien. Het huwelijk werd een geregistreerd partnerschap: met minimaal gezelschap op het stadhuis en een taartje op afstand in de kerk. En ook die dag ging niet zonder horten en stoten. Een positief geteste zus – die de dag vanaf haar iPad mee mocht kijken – en een trouwfotograaf die met al haar enthousiasme het verkeer een ietsiepietsie verkeerd inschatte en zo achter in hun auto reed.

Nou zou dat best een terechte reden zijn om afscheid te nemen van je forograaf, maar dat gebeurde niet. Ze mocht terugkomen. Na de geboorte van hun dochter Saar en nu eindelijk op hun dag. Bij het laatste gesprek dat ik met deze lieverds had om hun dag nog even door te nemen hebben we het het eerste uur niet eens over de bruiloft gehad. We spraken met elkaar, over elkaar, hoe het met hun ging en met mij. Liepen langs de vrijgezellenfeestjes die eindelijk voor hun werden gevierd en als toetje bespraken we nog even de dag. Het is voor mij kenmerkend voor dit stel. Nuchter, dosis relativeringsvermogen waar je u tegen zegt, liefdevol en betrokken. En toen ik die avond een paar weken voor hun dag weg reed vol energie besefte me ik hoeveel zin ik zelf al drie jaar heb in hun dag. En afgelopen week was het dan eindelijk zover!

Kapper, prosecco en een first-look in de tuin

Terwijl de wind zijn weg vond door de straten van Hilversum en de wolken zich nog in de lucht verzamelden melde ik me bij de kapper om de hoek. Eindelijk mocht ik de zus van Carlien ontmoeten. Geen scherm, maar in het echt. Heerlijk om hun band en dynamiek in het echt te zien. De prosecco ging dan ook snel open, er werd geproost een goede slok genomen en toen was het tijd samen weer naar huis te lopen waar Merlijn het fort bewaakte.

Nadat iedereen goed en wel was aangekleed was het tijd voor hun eerste moment, de first-look. In de tuin, achter hun huis met liefste familie om hen heen. Na een heerlijke lunch vertrokken we voor de fotoshoot naar het prachtige landgoed Gooilust. Uitgerust met een prachtige Rhodondendron vallei een prachtig pareltje om foto’s te maken.

Prachtige buitenbruiloft op het eiland van Dengh

Na de shoot was het tijd om naar de locatie te gaan: restaurant Dengh in Utrecht. Een locatie waar ik mijzelf inmiddels kind aan huis mag noemen. Een altijd heerlijke plek om te werken en het team van Brisked Styling had er weer een prachtige setting van gemaakt. Het was af. Het eilandje werd hun domein, omringt door hun liefste mensen. De oom van Carlien begeleide de ceremonie en de zus van Merlijn zorgde voor de muzikale omlijsting. En tussen dit alles vond Saar haar weg. Speelde met de naambordjes, kroop op schoot of speelde met bellenblaas. Het was eigen, het was precies zoals ze ooit hadden gedroomd en misschien wel meer.

Blik op oneindig en dansen

Na de ceremonie was het tijd voor heerlijke taart en bubbles. Er werd geproost, gelachen, geknuffeld en gekust. De wolken uit Hilversum hadden plaatsgemaakt voor een strakblauwe lucht in Utrecht. En het grote genieten was begonnen. En via speeches en een heerlijk diner belanden we eindelijk op het feest. Het feest dat zolang was uitgesteld, het grote vieren met iedereen. Na een spectaculaire openingsdans – ik heb er inmiddels een aantal gezien en deze gaat zeker in de top 10 – was het blik op oneindig. Het draaiboek mocht het raam uit. Het feest werd grootst gevierd en voor wie wat moeite had met de danspassen konden we met wat instructies allemaal de Carlien-dans leren. En nadat ik hen nog even flink heb geknuffeld was het tijd om te gaan. Ze met een gerust hart achterlatend op hun feest, wetende dat ik de komende weken heerlijk hun reportage mag gaan uitwerken en het grote nagenieten met hen kan gaan beginnen.

Lieve Carlien en Merlijn, het was het wachten meer dan waard. Bedankt voor al het vertrouwen, de gezelligheid en knuffels. Geniet van jullie preview!