Preview Trouwen Voscheheugte | Journalistieke trouwfotograaf | Drenthe

Trouwen natuurkampeerterrein de Voscheheugte Drenthe

Wat je uitdraagt, trek je aan. Het is een van de belangrijkste dingen die ik aanhoud binnen mijn fotografie. In hoe ik om wil gaan met de stellen waar ik mee werk, en ook zeker in de beelden die ik maak. Echt durven laten zien waar ik van houd. Waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Welke momenten mij aanspreken. Waar ik om moet lachen.
En waarom ik dat zo belangrijk vind? Omdat wanneer ik die momenten uitdraag, laat zien hier, dan weet ik dat de mensen die dat raakt, de mensen zijn waarvan ik hun dag wil fotograferen. Die op dezelfde manier liefdevol naar momenten kunnen kijken en kunnen genieten van mijn flauwe humor.

En als je dan eenmaal aan zo’n dag bent begonnen en zo gedurende de dag via de speeches en mooie verhalen het stel steeds beter leert kennen is het dan ook eigenlijk is het dan eigenlijk helemaal niet zo gek dat je dezelfde opleiding heb gedaan als de bruid. Je jezelf herkent in de liefde voor Disney-liedjes. Of hun gezamenlijke passie om te reizen, er zo veel mogelijk samen op uit willen trekken, avonturen beleven. Zaterdag was weer zo’n heerlijke bevestiging dat wanneer ik mijn eigen koers vaar, laat zien waar ik van houd exact de juiste twee mooie mensen op mijn pad komen.

Buitenbruiloft in Drenthe

Want wat een heerlijke bruiloft heb ik afgelopen week mogen vastleggen. Zij ontzettend attent, een hart waar plek is voor iedereen. Hij op het oog nonchalant, maar stiekem zo zorgzaam. Een gouden combinatie samen en een geweldig gezelschap om je bij te mogen voegen als fotograaf. En dat deed ik dan ook met liefde. Ik mocht al vroeg op pad om in de prachtige Drenthse omgeving de dag te starten. Terwijl Robbert en hun kleine vent zich aan het omkleden waren in een fijne B&B, werd vijf minuten verderop Marina opgemaakt door haar lieve vriendin Marleen.
Heerlijk om de dag zo te starten tussen de twee huizen. Familie al lekker in de weer, iedereen loopt lekker in en uit en je voelt aan alles dat er een fijne sfeer is. Na de first-look was er tijd om wat foto’s te maken om daarna met de families samen lekker te lunchen. De lunch werd omlijst door een prachtig lied van de moeder van Marina, waarbij ook ik even mijn tranen stond weg te knipperen achter mijn camera.

Trouwen bij natuurkampeerterrein de Voscheheugte

Na de lunch was het tijd om langzaam richting de locatie te gaan: natuurkampeerterrein de Voscheheugte. Een prachtige plek midden in de Drenthse bossen. Een natuurkampeerterrein die een paar keer per jaar ook als trouwlocatie fungeert. Daar achter op het terrein stond hun ceremonie opgesteld. Na een daverende ontvangst – iets wat verlaat als je een zoon hebt die gek op autosleutels is – bij het restaurant liepen we met zijn allen naar de ceremonie. Een prachtige plek omringt door geelgoud gras en blauwe luchten. Een liefdevolle en persoonlijke ceremonie volgt met heel veel mooie woorden en prachtige muziek van een duo dat al vaker op bruiloften in de familie had gespeeld.
Na de ceremonie volgden we het pad door het hoge gras liepen we verder naar achter waar de champagne al klaar stond. Er was taart, de zon scheen, er werd geproost, meer muziek en Disney serenades.

Feesten in de buitenlucht

Voor het eten liepen we terug naar het restaurant voor op het terrein waar allerlei heerlijke hapjes werden uitgedeeld. Ongedwongen werd er samen gegeten. Dan weer aan die tafel, dan weer naast het kampvuur, dan weer bij de bar. Meer lieve woorden volgden en voor het toetje verplaatsten we ons nog een keer naar achter op het terrein. De inmiddels gouden gloed van de zon zorgde voor een prachtige zomeravond setting. Er werd meer geproost, genoten van de geweldige tiramisu en toen was het tijd om nog een laatste keer terug te gaan voor de grande finale: het feest. Na een speech stond het muzikale duo alweer klaar, en toen was het dansen. Samen de nacht in. En terwijl de schemering zich inzette werd het langzaam tijd voor mij om afscheid te nemen. Het was zo’n avond waarbij ik bleef gedag zeggen en toch weer wat zag gebeuren. Wat een dag! Hun zorgzaamheid, hun liefde bracht een waanzinnige groep mensen naar een plek waar alles samen kwam. Het was eindelijk hun dag. Op hun voorwaarden. Ontspannen, ongedwongen met als grote boventoon hun liefde! En ik kan je zeggen die is erg aanstekelijk.

Lieve Robbert en Marina, bedankt voor de geweldige dag. Ik heb ontzettend van jullie genoten. Geniet van jullie preview!