Preview trouwen bij de Mof Leusden | Journalistieke trouwfotografie | Amersfoort

Voordat ik begin aan weer een heerlijk verhaal vol liefde en superlatieven voor twee geweldige mensen moet ik een kleine kanttekening maken: this is not the greatest wedding couple in the world, this is just a tribute!

Muziek verbind. Het waren een paar van de mooie woorden gesproken door de moeder van Noël afsluitend aan de ceremonie. Een waarheid die ik niet anders kan dan groots beamen. Het is mijn liefde voor muziek die me op het pad van de fotografie bracht. Het was hun gezamenlijke liefde voor muziek die hen bij elkaar bracht. En die gezamenlijke liefde bracht ons weer samen op de dansvloer van de Mof. Terwijl de schuur daar ‘s ochtends afbrandde, ging het vuurtje ‘s avonds pas echt rond in de feestzaal. Een eerbetoon aan hen, een eerbetoon aan de liefde en een eerbetoon aan de muziek. Love is a burning flame and this is just a tribute.

First-look vol kippenvel

Bijna een jaar geleden zagen we elkaar voor het eerst bij mij thuis aan de keukentafel in Amersfoort. Mijn vertrouwde stadje die inmiddels ook hun thuis is. Hij uit Friesland, zij uit het Oosten, via een omweg in het midden van Nederland beland. Er ging getrouwd worden. Een relaxte dag, liefst buiten, met een door hen zorgvuldig geselecteerd gezelschap van liefste vrienden en familie. En met veel liefde zei ik ja tegen hun dag. Een zonnige eerste Pinksterdag was het eindelijk zover. Er werd gestart in de B&B van Mon Chouette. In een prachtige groene omgeving zagen ze elkaar voor het eerst. En toen ik Wouters mond open zag vallen tijdens de first-look, de ontlading toen ze elkaar eindelijk weer zagen, wist ik het: dit beloofd een meer dan heerlijke dag te worden. Na een korte fotoshoot rondom de B&B – meer dan wat groen en twee geweldige lieverds heb je stiekem ook niet nodig – was het tijd om naar de trouwlocatie te gaan. Daar verzamelden de gasten zich om zich per elektrisch treintje naar een prachtige plek in het midden van het bos te verplaatsen. Een pareltje tussen de prachtige bomen, werd deze prachtige zondagmiddag hun domein.

Trouwen in het bos

Ambtenaar van de burgerlijke stand Jeroen Smit voltrok het huwelijk. Dat naast zijn goede gevoel voor humor omringt werd door prachtige woorden van de getuigen en beide moeders. Er was ruimte voor een lach, een traan, lieve blikken naar elkaar en het even extra vastpakken van elkaars handen. De tijd werd even stilgezet. Hun plekje in het bos leek even de enige plek op aarde te zijn. Er buiten was niets meer, enkel hun verhaal en hun liefde. Na de ceremonie vertrokken de gasten weer met het treintje en bleven wij nog even achter voor wat foto’s. Even een moment voor hen samen. Even weer die lach naar elkaar, de trotse blik in hun ogen. Wat een dag!

Foodtrucks en speeches

Terug op de locatie werd er geproost met de gasten, genoten van de sweettable en gingen we van de borrel heerlijk over naar het avondeten. Geen diner aan tafel, maar foodtrucks stonden klaar. En terwijl iedereen aan het genieten was van het eten, de zon en het gezelschap was er ruimte voor nog meer mooie woorden, goede anekdotes en odes aan Poolse palmbomen. En terwijl de avondgasten al langzaam binnen kwamen was het tijd om zich even af te zonderen. De prachtige hoed van Noël ging af en werd vervangen door een feestkapsel, de baard werd nog even geborsteld en toen was het tijd voor hun rentree. De band zette een schuifelnummer in dat al snel werd overgenomen door het betere gitaarwerk. De toon was gezet, het feest was los. En als je Sher met band boekt met een repertoire van ruim 1500 nummers die ze ook nog eens op aanvraag voor je speelt kan het haast niet beter.

En zo werd er gedanst, meegezongen en klonk uiteindelijk hun tribute. Hun ode aan muziek, het leven en de liefde voor elkaar en de mensen om zich heen. En ik mocht weer doen waar ik het allermeeste van houd. Alles vastleggen en meegenieten van begin tot einde.

Lieve Wouter en Noël, bedankt voor de geweldige dag. Ik heb ontzettend van en met jullie genoten. Geniet van de eerste preview en mijn kleine tribute aan jullie.