Preview trouwen Puddingfabriek | Journalistieke trouwfotografie | Trouwfotograaf Groningen

Toen ik afgelopen vrijdag naar huis reed en een beetje aan het mijmeren was – daar heb je tijd voor als je van Groningen naar Amersfoort terug mag rijden – besefte ik me weer eens wat een geluksvogel ik ben met wat ik doe. En dat mijn functie omschrijving niet ‘trouwfotograaf’, maar ‘momenten-verzamelaar’ zou moeten zijn. Wat dat ik wat ik afgelopen vrijdag een hele dag vol heb mogen doen: momenten verzamelen. Momenten van een stel waar de verliefdheid aan alle kanten ervan afspat, maar ook de momenten van hun kinderen, ouders, familie en vrienden. En als je al dat moois hebt mogen verzamelen in beelden, ga ik met een rijk hart naar huis. En bedenk ik me langzaam de A28 afhobbelend dat ik echt een onwijze mazzelaar ben met de liefste mensen die op mijn pad komen.

Er gaat niets boven Groningen – trouwen in het Noorden

Want eerlijk is eerlijk. Soms vind je elkaar niet direct. Robert en Henriette kwamen via een lieve collega op mijn pad. Zij had die dag al een bruiloft staan en stelde mij aan hen voor. Een match made in heaven zo bleek. Vanaf het eerste moment voelden we elkaar haarfijn aan en ook in de verdere aanloop was er al zulk fijn contact. En dan voelt vrijdag als het ultieme toetje: hun dag was daar.
Er gaat niets boven Groningen, bedacht ik toen ik ‘s ochtends in de auto stapte en dat bleek ook zo te zijn. Binnen stappend in een huis waar voor iedereen ruimte is. De zenuwen bij de kleinsten soms de overhand kregen, maar ook dat mocht er gewoon zijn.

Fotoshoot op het terrein van de Suikerunie

Op het heerlijk creatieve terrein van de Suikerunie hadden we even een heerlijk moment samen. En dan vooral zij samen. Even uit de hectiek van thuis, voor dat hun dag echt zou starten haalden we vooral even diep adem, genoten van het moment, de zon en lieveheersbeestjes die ons de hele shoot wisten te volgen. En daar genietend tussen de zonnebloemen waanden we ons even in het buitenland.

Ceremonie en borrel bij de Leegkerk

Na een korte pitstop thuis gingen we richting de prachtige Leegkerk kerk. Dit prachtige oude kerkje was de rest van de middag ons domein. Van de prachtige ontroerende ceremonie binnen gevuld met persoonlijke woorden, tot heerlijk ontspannen buiten met de koffiekar en een tafel vol zelfgemaakte taarten. Er werd een eigen wereldje gecreëerd en wie mij al wat langer volgt weet dat er voor mij als trouwfotograaf niets heerlijker is dan in dat wereldje te stappen en mee te genieten.

Diner en feest bij de Puddingfabriek in Groningen

Na de champagne en de taart, was het tijd om ons te verplaatsen naar het centrum van Groningen. De Puddingfabriek was de plek waar we de rest van de dag gingen doorbrengen. Een geweldige locatie, vol met biertafels, een geweldig Mexicaans buffet, live-muziek. Er was ruimte om te kletsen, fijne speeches, heerlijk eten en als toetje de door de kinderen uitgekozen ijsco wagen.

En toen avond langzaam inzette verplaatsten we ons naar binnen om daar door een geweldige openingsdans over te gaan in de feestavond. En terwijl de avond zich vulde met dansjes, goede gesprekken, nog wat fijne stukjes en een nog steeds van oor tot oor stralend bruidspaar was het tijd voor mij weer langzaam richting huis te rijden.

En als ik dan bij thuiskomst een appje aantref of ik veilig thuis ben gekomen en hoor dat er zo genoten is vandaag, knijp ik nog eens extra in mijn handen met het geluk dat ik heb zulke fijne mensen toch iedere keer weer op mijn pad aan te treffen.

Lieve Robert en Henriette, bedankt voor de geweldige dag samen. Ik heb van begin tot einde genoten met jullie. Geniet heerlijk na samen met de eerste beelden van jullie preview.