Preview trouwen Fort Resort Beemster | Journalistieke trouwfotografie | Trouwfotograaf Beemster

Feestavond trouwfeest journalistieke trouwfotografie

Ruim drie jaar geleden ontmoette wij elkaar voor het eerst. Tijdens een opendag – op een andere trouwlocatie – fotografeerde ik ze voor het eerst met mijn polaroid camera. En soms weet je het gelijk, voel je de klik, hoor je de verhalen en lijkt het je heerlijk om bij die dag te mogen zijn. En de uitnodiging volgde. Hij volgde uiteindelijk zelfs drie keer.

We lieten ons niet uit het veld slaan. Ontmoetten elkaar tussendoor voor een loveshoot en hielden zo heel fijn contact. Maar afgelopen woensdag was het nu eindelijk zover.Hun dag. Hun vanuit mijn hele hart gegunde dag was eindelijk zover. En het was genieten.

De liefde vieren op je eigen manier

Als ik kennis maak met mijn bruidsparen, vind ik het altijd vooral belangrijk erachter te komen wat voor sfeer en aanpak ze voor ogen hebben. En of die aanpak een beetje past bij die van mij. Toen Leon aangaf dat ik vooral geen traditionele bruiloft hoefde te verwachten zijn dat altijd al woorden naar mijn hart. Zo zou er geen trouwpak komen, was het nog de vraag of Melanie wel voor een traditionele jurk zou gaan en moest er vooral heel veel geproost worden tijdens hun dag. De liefde vieren met hun belangrijkste mensen. En laten dat nou net de woorden zijn die mij altijd een dikke krul in mijn aantekeningenboekje laat zetten.

Trouwfoto’s bij de prachtige Ruïne van Brederode

Na ‘s ochtends bij hun thuis te zijn gestart en alle voorbereidingen te hebben vastgelegd zijn we foto’s gaan maken bij de Ruïne van Brederode.
Een locatie die slim nog last-minute was geregeld mocht de voorspelde regen zich laten zien. Eerlijk is eerlijk, eenmaal daar bleek dat de locatie niet de ideale plek zou zijn geweest voor binnenfoto’s, maar dat was gelukkig ook helemaal niet nodig. Het bleef droog en we konden om en rond de ruïne heerlijk foto’s maken. Wat een prachtige plek met mooie historie.

Trouwen bij Fort Resort Beemster

Na de fotoshoot was het tijd ons te verplaatsen naar de trouwlocatie. Het prachtige Fort Resort Beemster is het decor voor de rest van de dag.
Eenmaal aangekomen stonden familie en vrienden klaar voor de ontvangst, en liepen we met zijn allen naar het terras waar het tijd was voor taart. Ook weer zo’n heerlijk moment door hen zelf uitgekozen. Niet na, maar voor de ceremonie al lekker samen taart eten en borrelen.

Persoonlijke ceremonie

Daarna was het tijd voor de ceremonie. De oom van Melanie begeleide de ceremonie. Ik kan dat alleen maar toejuichen. Zo bijzonder als iemand die dichtbij staat jullie verhaal verteld. Het werd een ceremonie vol humor, lieve en rake woorden. Na de ceremonie was het tijd voor cocktails, felicitaties, cadeautjes en liep de middag langzaam over in de avond. De BBQ stond klaar, speeches volgden en er werd volop genoten. In de achtergrond werd de trouwzaal omgetoverd tot feestzaal en met de aankomst van de avondgasten was het tijd voor nog meer feest.

Mexicaanse opening van een knalfeest

De talenten van de oom van Melanie beperkten zich niet tot de ceremonie. Na een geweldig mooi lied, prachtig begeleid op gitaar. Volgde een traditioneel Spaans-Mexicaanse opening van de avond, een tequila proost en was het tijd voor de openingsdans. Zwoel, magisch en binnen een minuut stampend met alle gasten op de dansvloer. Laat het aan deze twee over om te weten hoe je je feestavond opent.

En terwijl iedereen zich heerlijk op de dansvloer mengt, zelfs oma haar rollator aan de kant laat staan en zich een paar danspasjes waagt, knijp ik weer in mijn arm. Wat heb ik mogen genieten van deze twee. Die alles precies zo hebben gedaan zoals ze het willen. Van de aankleding, het programma, hun eigen outfits, de mensen, al die lieve mensen om hen heen. En ik? Ik heb weer heel hard mee mogen genieten.

Lieve Leon en Melanie, het was al het wachten waar. Bedankt voor al het vertrouwen, de lol, gezelligheid en de liefde. Ik wens jullie niets dan mooie avonturen samen. Geniet van jullie preview.