Preview trouwen op de boerderij | Trouwfotografie Noord-Holland | Journalistieke trouwfotografie

Kennen jullie het fenomeen client-crush? Zo noem ik het wanneer ik aan het eind van een bruiloft gewoon stapelverliefd ben geworden op het bruidspaar. Afgelopen vrijdag was het weer zover. Ik voelde hem al aankomen in de voorbereidingen en vrijdag werd het alleen maar bevestigd. Tot over mij oren ben ik op Barend en Karlijn. En hoe kan het ook anders. Zij straalt je gewoon omver met haar lach en weet je te raken met haar scherpe humor. Hij nuchter, droge humor en een liefde voor muziek waar we elkaar de hand in kunnen schudden. En dan heb je ze samen. Een plaatje dat klopt aan alle kanten. Een plaatje waar ik me bij mocht voegen. En dat voelde me toch een partijtje vertrouwd. En dan voel ik aan alles: dit wordt weer zo’n dag. Een dag waar ik van het begin tot aan het einde van ga genieten. Een dag waar ik heerlijke momenten mag meevoelen en vastleggen. Een dag waar ik mij heerlijk tussen iedereen kan mengen en ‘s avonds ook kan meedansen (en zingen) met de te gekke band. Zo’n dag waarbij ik eind van de avond dan in de auto stap en nog verliefder naar huis ga.

Trouwen op school

Ik mocht de dag starten bij Barend en Karlijn thuis. Samen bereiden ze zich voor bij hen thuis. Daarna was het tijd om op bezoek te gaan bij de school waar Karlijn lesgeeft aan de kleuterklas. Wat een feestje. Ontvangen door een ere-haag van leerlingen die de hele week al vol spanning op het moment hebben gewacht. Nu stonden ze sprakeloos te staren naar Barend en Karlijn. Hoe bijzonder je juf op haar trouwdag langs in de klas.

Trouwen op de boerderij

Na het bezoek op school stond er nog een bijzondere locatie op de agenda. Namelijk de trouwlocatie. Het ouderlijk huis van Karlijn, de boerderij waar over een aantal weken afscheid van wordt genomen, is het decor voor de rest van hun dag. De plek waar Karlijn is geboren en opgegroeid. Trouwen op het veld tussen de bloemenbomen en feesten in de schuur. De plannen waren er al eerder, maar we weten inmiddels allemaal dat een zekere pandemie het niet makkelijk heeft gemaakt. Vrijdag was het eindelijk zover. Op het nippertje voor de overdracht was de boerderij nog een laatste keer helemaal hun domein. Met vrienden en familie werd er op de plek waar Karlijn is opgegroeid en haar familie al zoveel heeft meegemaakt gevierd. En goed werd er gevierd. Onder leiding van de zus van Karlijn vond er een prachtige ceremonie plaats waar ruimte was voor de hen zo bekende humor, maar ook voor emoties en een traan.

Trouwen zoals het hoort

Na een heerlijke borrel waar we nog lekker lang van de zon hebben kunnen genieten was het tijd voor het diner en het feest. De band ‘Mannuh’ zorgde voor de muzikale omlijsting. Heerlijk meezingen met allemaal Nederlandstalige nummers waar goed op gedanst kon worden. En daar op die magische plek hoog in Noord-Holland werd gevierd, meer dan goed gevierd. De liefde van Barend en Karlijn, het nog een laatste keer met zijn allen samenkomen op deze plek. Bijna veertig jaar haar thuis. Waar kinderen opgroeiden en kleinkinderen onthaald werden. En terwijl die kleinkinderen radslagen maakten op de plek waar eerder de ceremonie plaatsvond, zag ik Barend zitten op de bank van hun met zorg ingerichte whiskyhoekje. Met twinkelende ogen en een smile van oor tot oor keek hij naar de mensen om zich heen. Genietend van wat hij met zijn Karlijn samen heeft gecreëerd. Een dag volledig zoals zij wilden. Geen poppenkast, niets omdat het zo hoort of moet. Maar hun dag. Met hun aandacht voor details. Aandacht voor de liefde. Aandacht voor hun liefste vrienden en familie. En is dat niet stiekem precies zoals trouwen wat mij betreft hoort te zijn.

Lieve Barend en Karlijn, mocht het nog niet duidelijk zijn, ik heb ontzettend genoten van jullie afgelopen vrijdag. Wat een feest was het om bij te zijn. Geniet van het nagenieten en de eerste foto’s. En ik geniet nog even lekker na van mijn client-crush. Dat doe ik zoals jullie op de laatste foto kunnen zien witlof!