Preview trouwen Zonnestraal | Trouwen in het bos | Trouwfotograaf Hilversum

Van een bruiloft, komt een bruiloft. Het is zo’n heerlijke zin die je vaak op bruiloften hoort rond zingen. De liefde vieren is aanstekelijk. Ik kan niet anders dan dat beamen. We leven in een tijd waar trouwen allang geen moetje meer is. Dus waarom zou je dan eigenlijk nog trouwen? Het doet me goed om op bruiloften zelfs de grootste cynici te zien omslaan.
Te zien beseffen dat trouwen meer is dan een ja-woord en een kus. Dat trouwen echt vieren is. Vieren van de liefde, samen zijn, vieren van families die bij elkaar komen, het vieren van je vrienden die je door dik en dun hebben bijgestaan. Het is zoveel meer dan twee mensen die samen komen. Het is samen de tijd even stil zetten. Genieten van de mensen die je om je heen hebt verzameld en dat in een geweldige setting die van bruiloft heel hard vieren.

En zoals gezegd, van een bruiloft komt dan heus wel weer een bruiloft. Ik heb er vijf jaar op mogen wachten, maar ik hoefde geen seconde na te denken van wie ik een mailtje in mijn inbox had toen Timo me mailde. De broer van. Met wie ik al eens een dag mocht vieren. Nu was hij aan de beurt, met zijn Nadine, zijn gezin en vieren is wat er op de planning stond.

Zonnige zomerbruiloft in Hilversum

Ik mocht de ochtend starten bij de moeder van Nadine. Dit zijn van die momenten waar ik echt van kan genieten als fotograaf. Als er ruimte is voor het huiselijke, het leven thuis en dat zich mag laten zien op je trouwdag. Er werd samen geluncht, outfits werden bewonderd, zenuwen besproken en toen was het tijd voor het omkleden. De jurk werd dicht geritst, pak werd aangetrokken en na een laatste check gingen wij alvast vooruit naar de locatie om daar al foto’s te maken.

Trouwen in het bos bij landgoed Zonnestraal

In de prachtige oude Opel van de vader van Nadine reden we naar landgoed Zonnestraal. Een prachtig rijksmonument midden in de Hilversumse bossen. Online had ik al even kunnen spieken naar deze toffe locatie, maar in het echt was het nog mooier. De bijzondere architectuur, het blauw, het wit, de lijnen en dat allemaal in een prachtige groene omgeving. Na de fotoshoot kwamen de eerste gasten al binnen en was het tijd richting de ceremonie te gaan. En terwijl de zon fel brandde was het tijd om verkoeling te zoeken in het bos, waar een prachtige ceremonie opstelling op ons stond te wachten. Lieve woorden werden uitgesproken, een kus volgde en ringen werden uitgedeeld – ook aan de meiden. Daarna was het tijd terug te gaan naar Zonnestraal voor de rest van de dag.

Een eigen wereld midden in de bossen

Daar stond de meest geweldige taart van patisserie Remy al op ons te wachten om aan gesneden te worden. Na een heerlijk ontspannen borrel verplaatsten we ons naar het begin van het terrein voor het diner. Inmiddels was de heide uitgestorven en was het enkel hen met hun liefste mensen die dit bijzondere plekje voor zichzelf hadden. Na een heerlijke barbecue was het tijd voor het feest. Muziek stond op ons te wachten. Een deel van het orkest waar Timo zelf in speelt heeft voor de gelegenheid alles weer even uit de kast gehaald en wist ons met de nodige brassband vibes op de dansvloer te krijgen. De toon was gezet, het feest was los. En zo deed ik nog mijn laatste rondje. Maakte nog wat selfies met inmiddels de zus van en knuffelde de familie gedag.

Gevraagd worden als trouwfotograaf is voor mij altijd al een grote eer. Maar terug gevraagd worden binnen een familie blijft super speciaal. En voelt dan stiekem toch een beetje extra als een warm bad waar je in mag stappen. Lieve Timo en Nadine, wat was het fijn om samen met jullie te mogen vieren. Geheel op jullie manier, ontspannen en puur. Ik heb genoten. Heel veel plezier met jullie preview.