Trouwen Paviljoen Puur | Journalistieke trouwfotografie | Trouwfotograaf Amsterdam Diemen

Net buiten de ring Amsterdam ligt een verscholen pareltje van een trouwlocatie: Paviljoen Puur. Omringt door oude vestingmuren, als voormalig onderdeel van de stelling van Amsterdam is daar midden in het groen de ultieme setting voor een prachtige trouwdag.
Voeg daar een heerlijk internationaal gezelschap aan toe en je hebt een zeer gelukkige trouwfotograaf.

Bruiloft met Chinese thee ceremonie

Deze dag mocht ik het verhaal van twee prachtige mensen gaan vastleggen. Een dag waar families samen kwamen en tradities gevierd werden. Ik startte de dag met de Chinese thee ceremonie. Voor deze ceremonie werd speciale kleding gedragen en kwamen de families samen. Giften werden gedeeld, thee gedronken, een lach en een traan gedeeld.
Voor mij heel bijzonder om zo’n oude traditie van zo dichtbij mee te maken.

Na regen komt zonneschijn tijdens de buiten ceremonie bij Paviljoen Puur

Na de thee ceremonie was het tijd voor het burgerlijk huwelijk. Er werd een andere jurk uit de kast gehaald, omgekleed en klaar gemaakt om op traditioneel Westerse manier te gaan trouwen.
De setting was magisch. In het groen, prachtig tussen de oude stelling werd een magisch plekje gecreëerd. Even leek het weer het spannend te maken. De druppels werden gevoeld, paraplu’s gepakt, jassen boven het hoofd, het mocht ze niet in de weg staan. En terwijl de regen langs ons heen waaide, kwam daar dan toch die zonneschijn toen hun ja-woord klonk. Prachtige woorden werden gezegd, geloftes uitgesproken en oma uit Australië had de prachtige taak de ringen te komen brengen.

Na de ceremonie werd het stel overladen met biologisch afbreekbare confetti (tip!) en was het tijd voor taart, mooie speeches en gezellig samen borrelen. En nadat het boeket door de lucht zijn weg had gemaakt naar een wellicht nieuwe bruid, maakten wij nog even wat foto’s samen. Gewoon wandelend over je locatie, niet weg hoeven, maar op slecht een paar minuten afstand van je gasten toch even een momentje samen pakken.

Buiten dineren aan lange tafels op het terras

Inmiddels wachtte het diner op ons op het prachtige terras van Paviljoen Puur. Het was bourgondisch genieten aan lange tafels vol heerlijk eten. En terwijl mooie woorden klonken, er gelachen en genoten werd was het tijd voor nog een klein extraatje: de pinata. Een grapje van het stel en hilarisch voor de gasten om te zien. De snoep werd er uit geslagen, de draak verslagen en het was tijd om te gaan feesten. En terwijl de cocktails rijkelijk vloeiden, dansjes werden gemaakt, iedereen op de dansvloer zich meer dan goed vermaakte, was het voor mij tijd om langzaam naar huis te gaan.
Een ervaring op een prachtige locatie rijker en een bruidspaar en familie voor altijd in mijn hart gesloten.