Preview trouwen landgoed Schovenhorst | Journalistieke trouwfotografie | Trouwfotograaf Putten

Dansfeest trouwceremonie in het bos journalistieke trouwfotograaf landgoed schovenhorst

Regen op je bruiloft. Het klinkt altijd als een soort doom scenario. Het scenario waar je het allerliefste van weg wilt blijven. Nu ik me inmiddels wel ervaringsdeskundige voel op het gebied van bruiloften – en soms een halve metrologe – weet ik dat ik een aantal zaken met zekerheid kan zeggen. De invloed die je zelf hebt op het weer is er niet. Hoe je het ook went of keert: het komt zoals het komt. En daarnaast zijn wij Nederlandsers op ons best als we over het weer kunnen praten, of het nu regent of niet. Dus ja, regen op je bruiloft. Het kan. En hoe je er dan mee omgaat dat bepaald nou stiekem je trouwdag, niet dat weer zelf.

Het stond op de planning afgelopen zaterdag: regen. Een al wat onstuimige week zonder enig weerbericht dat uitkwam liet ons in volle overgave aan wat de dag ons zou gaan brengen.
En als dat je insteek is geloof ik dat het je op de juiste momenten gewoon gegund is. Die insteek en misschien het feit dat ze al drie jaar op deze dag aan het wachten waren.
Nou ja, wachten. Ze hebben niet stil gezeten. Hun gezin is een tweede zoon rijker geworden en zo kon er met een complete familie gevierd worden.

Trouwen op Landgoed Schovenhorst

En terwijl de buien zich zeker lieten zien wisten zij er samen als twee ware professionals door heen te laveren. Een first-look voordat de minimale druppels zich even lieten zien om vervolgens hen stralend in het zonnetje te zetten. Een hoosbui onderweg naar de fotoshoot, om bij aankomst in de zon in elkaars armen te kunnen genieten van hun moment samen en de warmte om zich heen. Een verdwaalde wolk die voor een paar spetters zorgde tijdens de ceremonie, maar hen er niet van weerhield toch gewoon midden in het bos te gaan trouwen, een paraplu op te steken en door te gaan met luisteren naar prachtige woorden aan het gericht. En toen er in de middag toch echt even wat naar beneden moest vallen was daar de tent of de knusse ambiance van de werkstee op Landgoed Schovenhorst waar we binnen heerlijk konden borrelen.

Buiten trouwen in het bos

Ik hoor vaak op bruiloften dat het bruidspaar krijgt wat hen toekomt. In het geval van deze twee lieverds kan ik niet anders dan dat beamen. Maar het is meer dan dat.
Het is het ondanks de onzekerheid van een eventuele bui toch in die auto stappen naar de hei om foto’s te maken. Paraplu mee en gaan.
Het is ondanks die onvoorspelbaarheid van het weer toch besluiten buiten te trouwen, omdat dát de setting is waar je zo lang naar hebt uitgekeken.
Het is het niet bang zijn voor wat modder aan je jurk, druppels in je haar omdat je simpelweg maar één dag hebt en er ten volste van wilt genieten.
Het is die houding waar ik zo ontzettend van houd, wat mij die unieke momenten geeft die zo puur het verhaal vertellen van hoe deze twee lieverds in het leven staan.

Liefdevol, met een open blik. Weten dat het niet altijd zonneschijn is. Dat het leven je ook flinke hobbels kan geven. Maar dat wat er ook gebeurt, het belangrijk is samen momenten te blijven creëren waar het leven gevierd kan worden. Waar stil kan worden gestaan bij de liefde die je hebt voor elkaar, je familie, je vrienden en alles wat je samen hebt opgebouwd. Dat die het waard is om te vieren. En dat geen regenbui daar tegen op kan.

Celebrate Love

Afgelopen zaterdag mocht ik op het prachtige Landgoed Schovenhorst weer een geweldige dag vastleggen. Via via kende we elkaar al een beetje, maar dan nog. Wat was het een dag waar ik me vanaf de eerste seconde vertrouwd heb voelen rondlopen. Een dag gevuld met alle ingrediënten die voor mij een bruiloft een bruiloft maken. En als je dan aan het eind van de avond zelf ook een glas wijn in je handen hebt en met een smile van oor tot oor nog even tussen deze heerlijke mensen meedanst kan mijn hart weer een sprongetje maken. Wat houd ik toch van dit werk en de heerlijke mensen die op mijn pad komen. #celebratelove