Preview trouwen in een weiland | Journalistieke trouwfotografie | trouwfotograaf Den Ham

Erehaag bruidspaar trouwfotografie Linda Bouritius

De zomer is altijd een heerlijke knip voor ons trouwfotografen. Voor augustus is het volle bak de eerst helft van het trouwseizoen en terwijl we dan een paar weken rust hebben, achterstallig edit werk bij werken, albums ontwerpen en ook gewoon heerlijk op vakantie gaan, maken we ons langzaam klaar voor de tweede helft. En die kon voor mij dit jaar niet heerlijker starten dan met de bruiloft van Ruben en Christa. Bij de kennismaking werd het me al duidelijk: dit ging een dag worden volledig ingericht zoals zij dat zelf willen. En laat dat nou net de bruiloften zijn die ik zo graag vastleg.

Trouwen in een weiland

In de weiland achter het oude huis van opa en oma werd de plek voor hun dag ingericht. Hun eigen wereldje daar aan de rand van Den Ham. De klassieke Volvo stond klaar om hen naar de kerk te brengen waar hun ceremonie plaatsvond. Een prachtige dienst vol mooie woorden omlijst door muziek gespeeld door de broer van Christa en hun neef gaven het een extra persoonlijk tintje.

Kerkelijke ceremonie vol persoonlijke aandacht

Na de dienst was het op of de fiets of terug in de auto weer de weilanden in. Een spontane ere-haag ontving hen en vanaf dat moment was het grote genieten aan. Achter in het land werd geproost, taart gegeten en geborreld. Daarna verplaatsten we ons naar de tent, waar de bar klaar stond voor een ieder om er zelf achter de kruipen. De toon was gezet. Het vrije, het samen zijn, het gewoon ontspannen samen genieten. Niet te moeilijk. Gewoon lekker je eigen biertje tappen, een wijntje of gin-tonic inschenken en vooral heel veel proosten samen.

Vijf gangen genieten en geniale stukjes

Voor het diner werden we allemaal ontzettend verwend door BBQ on Tour. ‘s Middags werd al gestart met de voorbereidingen van een heerlijk vijf gangen diner waar ook ik heerlijk bij mocht aanschuiven. Het diner werd omlijst met filmpjes, een quiz en stukjes voor het bruidspaar. Allemaal doordrenkt van humor. Dikke tranen van het lachen rolde bij menig over de wangen. En zo zag ik hen genieten. Hun wens om ontspannen met de liefste mensen uit hun leven hun dag te vieren kwam uit. Alles kwam samen. Vrienden mengden zich, ouders glunderden, en zei zelf zaten er het aller trotst bij.

Welkom in de feesttent

En terwijl de schemering zich langzaam inzette – een van de redenen waarom ik nazomer bruiloften zo mooi vind – maakten we nog wat foto’s samen en was het daarna tijd voor het feest. De tent vulde zich met de avondgasten, de bar werd nog steeds goed gevonden en het dansen werd ingezet! Samen tussen hun liefste mensen werden de laatste uren genieten ingezet. En terwijl ik met moeite los kwam van het feest, werd het uiteindelijk toch tijd om te gaan. Gedag te zeggen tegen een heerlijke groep lieve mensen die me met open armen heeft ontvangen en ik ontzettend veel lol heb gehad. En gedag zeggen tegen twee lieverds, zo ongelooflijk goed passend samen. Puur en oprecht, nuchter en liefdevol. Zo blij dat ik jullie liefde mocht vastleggen!

Lieve Ruben en Christa, bedankt voor de geweldige dag. Heb ontzettend van jullie genoten. Geniet van jullie preview!