This is Reportage Story Award | Persoonlijk | Journalistieke trouwfotografie

No poses, nothing staged: This is Reportage

Het is de duidelijke titel van het platform ‘This is Reportage’ waar ik sinds een jaar lid van ben. Een geweldige community internationale trouwfotografen die zich allemaal inzetten voor journalistieke trouwfotografie. Trouwfotografie waarbij het gaat om de momenten die spontaan ontstaan zonder inmenging van de fotograaf. Aan de fotograaf de taak deze momenten zo puur, echt én natuurlijk ook mooi mogelijk vast te leggen. Naast dat het een platform is waar veel kennis wordt gedeeld met zowel trouwfotografen als bruidsparen is er een aantal keer per jaar ook de mogelijkheid beelden in te sturen voor de ‘This is Reportage Award’.

Tijdens deze wedstrijd kan je je vijf favoriete journalistieke beelden insturen als ook twee beeldverhalen – series van maximaal 20 foto’s van een individuele bruiloft. Vooral die laatste vind ik super interessant. Een award winnen met een enkel beeld is al een hele eer, maar een serie zegt al weer zoveel meer over je kunnen als fotograaf om echt een verhaal te vertellen. En dit laatste is waar ik me met mijn trouwfotografie ook op focus. Geen individuele uitschieters, maar consistent sterke beelden die jullie verhaal maximaal vertelt.

“Story Awards are given to the very best series of images from a single wedding, representing a world-class level of creativity, storytelling and consistency. Only the best 5% of submissions were awarded.” – This is Reportage

Ik ben dan ook super trots toen ik vandaag het nieuws kreeg bij de laatste ronde ‘This is Reportage Award’ een Story Award te hebben gewonnen. Voelt wel echt als een kroontje op een voor mij nog steeds hele bijzondere bruiloft.
Bekijk hieronder de serie waarmee ik de Story Award heb gewonnen.