Indiase bruiloft | Trouwen in het Buitenland | Journalistieke trouwfotografie

Het mooiste van mijn werk als fotograaf vind ik het ontmoeten van mensen. Niet alleen de geweldige lieve mensen die ik mag fotograferen en hun families, maar ook de collega’s die ik ontmoet. Vaak allemaal ‘like-minded-souls’ met een passie voor fotografie, mensen en momenten. Tijdens een workshop in Texas in 2018 leerde ik Priyanca van Priyanca Rao Photography kennen. Ondanks een totaal verschillende achtergrond en een totaal ander leven herkenden we heel veel in elkaar. De basis voor een mooie vriendschap werd daar in the “Middle of nowhere” van rural Texas neerlegd: onze foundation.

Het contact bleef en afgelopen mei was het dan eindelijk zover. Onze hereniging. Eindelijk kennismaken met haar gezin, haar stad, haar leven en natuurlijk haar werk. Als kroontje van mijn verblijf fotografeerden we samen een geweldige Indiase bruiloft.

Indiase bruiloft

Ik had in Nederland al eens een Hindoestaanse bruiloft gefotografeerd en was toen al helemaal verliefd geworden op alle rituelen, de kleding (de glitters!), de familiebanden en het dansen: echt magisch hoe daar gedanst wordt.

Ik mocht de ochtend starten bij de bruidegom en zijn ochtend ritueel vastleggen. Daarna was het tijd om naar de locatie te gaan waar de eerste ontmoeting plaatsvond gevolgd door de groepsfoto’s. Tijdens een Indiase bruiloft zijn er veel traditionele momenten. Veel geposeerde momenten met familie en vrienden in verschillende outfits. Nu ik mee was als tweede fotograaf was het extra leuk eens de momenten daaromheen vast te leggen en me te focussen op wat er rondom gebeurde. Zo kon ik Priyanca goed aanvullen in haar beelden. Na de portretten was het al weer tijd voor de ceremonie. In een prachtige setting volgden de verschillende handelingen van de ceremonie elkaar op. Prachtig om mee te maken en nog mooier om vast te leggen.

Feest op de dansvloer

Terwijl de gasten aan het eten waren maakte het bruidspersoneel zich klaar voor de avond. Nog een laatste shoot en toen was het tijd om naar de dansvloer te gaan. Een voor een werd er dansend binnen gekomen. Alsof ik me in een Bollywood film waande. De jurken, de glitters, de dansmoves: geweldig. En na nog een aantal ontroerende speeches was het nu echt alleen nog maar feest. Geweldige muziek waar je gewoon niet stil op kan blijven staan, dus deed ik ook absoluut geen moeite.

Na een hele lange dag reden wij langzaam weer terug naar het appartement van Priyanca. Het was een bruiloft die me nog lang zal bijblijven en dat samenwerken smaakt naar meer, dus er zijn al weer toffe plannen voor dit jaar.
Geniet mee met mijn favorieten van de Indiase bruiloft die ik samen met Priyanca mocht fotograferen: