Preview trouwen bij de Vreemde Vogel | Journalistieke trouwfotografie | Festivalbruiloft

Trouwen de Vreemde Vogel festivalbruiloft

Het zal geen traditionele bruiloft worden en waarschijnlijk lekker chaotisch zijn. Als je mij als trouwfotograaf wilt overtuigen van je bruiloft is dit ongeveer dé zin die je tegen me mag uitspreken. Voeg daar nog eens een trouwlocatie aan toe die al jaren bovenaan mijn verlanglijstje staat en bovenal een super lief en leuk bruidspaar en ik voel me alsof ik de jackpot heb gewonnen.

Een korte samenvatting na mijn eerste ontmoeting met dit heerlijke stel. Aan alles wat ze me vertelde, over wie ze zijn, hoe ze hun dag voor zich zien, hun kinderen, liefde voor reizen voerde de liefde de boventoon.
Het samen op avontuur en mooie dingen voor de wereld doen. Aan raakvlakken geen gebrek.

Festivalbruiloft bij de Vreemde Vogel in Vlaardingen

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. Hun dag was eindelijk aangebroken. Toen ik aankwam op het geweldige terrein van de Vreemde Vogel werden de laatste voorbereidingen getroffen aan de aankleding. Terwijl zij zich liet opmaken in het vogelhuisje, koos hij voor hun geliefde Volkswagen busje als decor om zich samen met hun jongens om te kleden. Terwijl de gasten zich verzamelden werd het tijd voor hun hereniging.

Meegenomen aan de hand van haar vader, weer terug bij haar mannen. Een prachtige start van de ceremonie. Die niet alleen ik, maar ook de ruim twintig kleine fotografen om mij heen met liefde vast legden.
De toon voor de dag was gezet. Ontspannen, liefdevol, de meest prachtige woorden voor goede vrienden en familie met als bijzondere highlight wel de geloften die ze niet naar elkaar maar hun twee zonen uitspraken.
De dag werd met beide handen aangegrepen om de liefste mensen om hen heen te vertellen wat ze voor hen betekenden.
En dit alles in een setting in het groen, waar ruimte was voor een lach en een traan en de kinderen om hun heen speelden, foto’s maakten en pakjes taksi dronken.

Na de ceremonie verplaatsten we ons naar het festival terrein. Heerlijke taart stond te wachten, nog meer lieve woorden en een ontspannen middag volgde. Of je nu zin had om lekker te gaan borrelen of een ritje te maken in de zweefmolen. Iedereen kon heerlijk zijn eigen weg gaan.

Foodtrucks, vuur maken en voorlezen

En toen de al eerder dreigende wolken zich niet meer langer inhielden, verplaatsten we ons van het festivalterrein naar het terras waar de foodtrucks met allerlei heerlijks op ons stonden te wachten. Er werden pizza’s gebakken, hamburgers gemaakt en patatjes uitgedeeld. En wie niet op het toetje kon wachten kon bij het kampvuur zelf al aan de slag met marshmallows en popcorn. En terwijl de avond langzaam inzette was het tijd om er voor alle kleine gasten een einde aan te maken. En zo kropen ze allemaal samen, werd er nog voorgelezen en volgde daarna voor iedereen bedtijd.

En terwijl de kleine gasten op bed werden gelegd in een van de geweldige slaapplekken die de Vreemde Vogel rijk is was het voor mij ook tijd om afscheid te nemen. Afscheid van een dag waar alles gewoon aan klopte. De liefde, de woorden, de momenten en bovenal de mensen. Wat een feestje om hierbij aanwezig te mogen zijn. Al deze momenten vangen in een preview is gewoon onmogelijk, maar ik hoop jullie hiermee toch een klein kijkje te geven in deze dag.