Preview Trouwen in Twente | Festival bruiloft in eigen tuin | Journalistieke trouwfotografie

Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat ik me snel thuis voelde omdat dit niet onze eerste bruiloft samen was. Maar daar doe ik ze eigenlijk tekort mee. Haar ontwapende lach maakt namelijk dat een ieder zich welkom voelt bij haar in de buurt. En ondanks dat hij aangaf het soms moeilijk te vinden woorden bij zijn gevoelens te voegen zeggen zijn blikken stiekem alles, zeker als hij haar aankijkt. Dus mocht ik me in een warm bad wanen afgelopen zaterdag. Omringd door oude en nieuwe bekende en bovenal hun liefde.

Want het was eindelijk zover. Daar waar de navigatie me vorig jaar nog naar Eindhoven had gebracht, bracht hij me nu naar Delden. En waar haar jurk vorig jaar straks langs haar lijf had gezeten was er nu ruimte gemaakt voor een prachtige buik die liet zien dat er tegen veel meer ja werd gezegd vandaag. Er werd jajem gezegd.

Festival bruiloft in eigen tuin in Twente

In de vroege ochtend vertrok ik afgelopen zaterdag naar Twente. De afgelopen dagen was er in de tuin van de ouders van Jelmer met dank aan het team van Boenders en tentenwerk hard gewerkt om deze om te toveren tot een ware trouwlocatie. Een geweldig alternatief in deze tijd om zelf in de regie te blijven over je trouwdag. Terwijl de voorbereidingen in volle gang waren verliet de mist de achtertuin om plaatst te maken voor de zomer. Na een prachtige first-look was het eerst tijd voor champagne en een lekkere lunch om daarna te vertrekken voor de fotoshoot.

Persoonlijke ceremonie en geloftes

Na de shoot was het tijd voor een korte break en kon ik me voegen bij de daggasten die zich inmiddels hadden verzameld in de tuin. Na een heerlijke entree op geweldige muziek was het tijd voor de ceremonie. Liefdevolle woorden van zus en vrienden en mooie geloftes zorgden voor een persoonlijk verhaal en de juiste touch. En wanneer na ieder ja-woord deze al wordt bezegeld met een kus weet je dat het wel goed zit met de liefde. En toen was het tijd: voor het feest, hún feest.

Brassband, limbo dansen en glitterbar

Als een dans gingen we van borrel naar diner, door naar de limoncello bar. Om vervolgens verrast te worden met een geweldige brass band. Mocht je ooit twijfels hebben hoe een feest te openen of de juiste sfeer neer te zetten: regel dit. De energie, het geluid (mijn oren trillen nog na) het was geweldig. De euforie, alles dat samen komt, iedereen die eindelijk weer samen komt. Het weer vieren, genieten, dansen, muziek. Het spits was eraf en wat volgde was een geweldige avond. De ontlading van eindelijk trouwen, eindelijk weer samen zijn en vieren. De liefde heel hard samen vieren.

En terwijl het feest nog wel even doorging, stapte ik in de auto. Mijn gezicht vol met glitters van de glitterbar, camera vol met geweldige momenten en in mijn hart weer even bevestigd waarom ik dit toch ook weer zo graag doe reed ik met een grote glimlach langzaam de snelweg weer op. Lieve Janne en Jelmer, bedankt voor de geweldige dag afgelopen zaterdag. Hierbij de preview van jullie geweldige dag.