Preview Italiaanse bruiloft bij Villamena | Assisi | Trouwfotograaf Italië

Ik ben aan het zoeken naar woorden om ergens in de buurt te komen van het magische weekend wat ik afgelopen weekend heb beleefd. Het begon allemaal toen ik anderhalf jaar geleden in contact kwam met de liefste Guus en Inger. Een kennismaking die voor de verandering niet bij mij aan de keukentafel startte maar bij hen aan de eettafel. En vier gangen diner Italiaans werd met een overdaad aan zorg en liefde voor me gekookt. Ik had immers de vraag gesteld waar hun liefde voor Italië vandaan kwam en als antwoord werd ik uitgenodigd bij hen thuis om te komen eten en dat te komen ervaren.

Dat hun liefde veel verder gaat dan Italie werd me al heel snel duidelijk. Guus en Inger zijn een zeldzaam soort mensen die altijd voor alles en iedereen klaar staan. Met de meest liefdevolle attenties. In zorg en aandacht. Een stel waar je je eigenlijk niet langer dan een seconde een vreemde kan voelen en als vriendin met een brede glimlach een paar uur later weer je auto in stapt. En als dat je al overkomt na een avond met deze twee, kan je je wel voorstellen hoe een heel weekend met hen aanvoelt.

Italiaanse droombruiloft bij Villamena in de heuvels van Assisi

En dat weekend vond afgelopen weekend plaats bij het prachtige Villamena. Een familie landgoed in de prachtige Umbrische heuvels net buiten Assisi. Een locatie met zorg uitgezocht helemaal ingericht volgens de droom van deze twee lieverds. Want dat er getrouwd zou worden in Italie was voor beide heel snel duidelijk. Het beeld om met hun liefste familie en vrienden onbezorgd een weekend te genieten van de zon, het geweldige eten en elkaars gezelschap was de leidraad voor het plannen van deze bruiloft. Combineer dat met het geweldige oog van detail van Inger en de zorgzaamheid van beide en iedere gast waande zichzelf in een sprookje.

Pizza party op het terras en openingsdans onder de sterren

Op vrijdag was het heerlijk aankomen van de gasten. Iedereen werd ontvangen bij Villamena en naar hun kamer of appartement gebracht. Er kon bijgekomen worden van de reis bij het zwembad en om zeven uur was het tijd voor de pizza party. Na liefdevolle woorden van de ceremoniemeesters werden de heerlijkste pizza’s geserveerd. Op het terras onder de walnotenboom werd de eerste toon van het weekend gezet. Die toon werd perfect doorgepakt toen vriend Jeroen achter de draaitafel plaats nam. Na een mooie opbouw was het tijd voor de dans. Als prima ballerina kon Inger niets anders dan ons allemaal verrassen door op haar spitzen de openingsdans te komen doen. Onder de sterrenhemel zweefde ze door de lucht en in de armen van Guus. Had ik al gezegd dat dit een magisch weekend was? De euforie was daar en het feest compleet. Wat een start van een nu al onvergetelijk weekend.

Ceremonieel huwelijk tussen de Italiaanse heuvels

Na een gezamenlijk ontbijt was het zaterdag vooral heerlijk rustig opstarten met elkaar. De warmte nam toe dus het was heerlijk bijkomen bij het zwembad. Spelletjes werden gespeeld en het was vooral ontspannen samenzijn. Na de lunch was het dan toch tijd om ons te gaan voorbereiden voor het huwelijk. Haar en make-up werd gedaan, een prachtig Italiaans maatpak en een magische jurk werden tevoorschijn getoverd om na een first-look voor de prachtige villamena te gaan trouwen. Een ceremonie helemaal op maat voor hen, voorgedragen door een lieve vriend. Geloftes, tranen, warme vingers en ringen, de kus en felicitaties onder de bloemenconfetti. Het plaatje was compleet.

Na de ceremonie was er aperitief bij het zwembad, meer lieve woorden en mochten we daarna onder de fonkelende lampjes aan een lange tafel met uitzicht over de vallei plaats nemen voor een geweldig diner. De meest heerlijke Italiaanse gerechten werden geserveerd. Halverwege was er tijd om nog wat foto’s te maken samen om vanwaaruit de taart aan te snijden en ons zo langzaam naar het feest te begeven.

Celebrate love: legendarisch feest met Italiaanse cocktails

En dat dit gezelschap een feestje in zich had was me de avond daarvoor al duidelijk, maar ook hier wist iedereen zich te overtreffen. Met Guus en Inger als stralend middelpunt werd en gefeest en gevierd. Hun liefde stond centraal. Met een glimlach van oor tot oor heb ik ze het hele weekend zien stralen. Een gouden gloed was over hen heen gekomen en maakte hen de stralendste sterren in ons midden. En zoals het bij het past straalde ze niet alleen voor zichzelf. Ze straalden voor ons allemaal dit weekend. En zo werd iedereen stuk voor stuk meegenomen in hun liefde. Liefde: het enige wat zich vermenigvuldigd als je het deelt. En Guus en Inger waren daar het levende bewijs van. Hun warmte en aandacht voor de mensen om hen heen heeft me diep geraakt. En naast het zoeken naar woorden hebben ze me de bijna onmogelijke taak gegeven een eerste preview te selecteren uit al die warme liefdevolle momenten die ze me afgelopen weekend hebben gegeven.

Lieve Inger en Guus, ik ben eruit gekomen. Hierbij jullie preview met de eerste magische momenten van jullie. Wat heb ik genoten van jullie. Bedankt voor het onvergetelijke weekend, de warmte en liefde die ik ook vanuit jullie heb gevoeld voor mij en mijn werk. Alleen maar liefde voor jullie!