This is Reportage Story Award | Persoonlijk | Journalistieke trouwfotografie

Niets geposeerd, echte momenten van echte mensen op hun trouwdag. Het is zoals ik het liefst te werk ga als trouwfotograaf, en daarom ben ik ook zo blij met een community als ‘This is Reportage’, maar we elkaar stimuleren nog beter te worden in het fotograferen van die echte momenten op een trouwdag.

Zoals jullie inmiddels wel weten doe ik iedere ronde ook braaf mee met de ‘This is Reportage’ – awards.
Het unieke hier is dat naast awards voor individuele foto’s, ook beeldverhalen worden beoordeeld.
Dat laatste zie ik als de ultieme kroon op je werk. In staat zijn als trouwfotograaf om in 15 tot 20 beelden een trouwdag over te brengen aan een internationale jury.

Met iedere maand de inzendingen zien groeien en het niveau van de leden te zien stijgen merk ik dat het winnen van een award in deze competitie steeds moeilijker wordt. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik deze ronde er gewoon bij zat. En dan nog wel met een Story award.

“We once again had a record number of entries, and it was – once again – incredibly tough to get an Award, with just the top 3% becoming Reportage Awards (for brilliant individual captures), and the top 5% getting a Story Award (for a series of 15 – 20 images from a single wedding, as we want to not only celebrate individual captures, but also the skill and artistry of storytelling, consistency and creativity).” – This is Reportage

Trots natuurlijk op deze award, maar het meest trots ben ik op Martin en Verona.
Wat het is hun vertrouwen op hun geweldige dag die mij creatief zo heerlijk los heeft laten gaan. De ontspannenheid, gezelligheid met elkaar. Een bruiloft die zo puur was in zijn momenten en echtheid. Voor mij een bruiloft die alles laat zien waar ik voor sta als trouwfotograaf en This is Reportage als platform. Super trots dat dit nu erkent is.

Meer geweldige echte momenten zien van trouwfotografen wereldwijd? Bekijk hier alle winnaars: https://thisisreportage.com/collection/collection-nine/